Ritual antistatic: ce să faci pentru ca hainele tale să nu se mai electrizeze

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri care ți se pot întâmpla când vine vorba de vestimentație este electrizarea hainelor.

Și chiar dacă produsele de îngrijire (detergenți, balsamuri, etc) promit să te scape de această problemă, majoritatea dintre ele nu funcționează cum ar trebui, lăsându-te cu aceeași problemă: ce să faci pentru ca hainele tale să nu se mai electrizeze?

Ei bine, noi am găsit câteva soluții simple la această problemă și am decis să ți le împărtășim!

Nu folosi uscătorul

Cea mai bună metodă de a usca hainele este cea ‘naturală’: atârnate pe uscător și lăsate să se scurgă și să se usuce normal. Mașinile cu uscare automată sau uscătoarele profesioniste fac ca hainele să se electrizeze din cauza frecării acestora în procesul de uscare.

Așadar, indiferent că le usuci afară sau în interior, uscarea lor naturală te va ajuta să câștigi lupta împotriva acestei probleme.

Usucă hainele separat, în funcție de materiale

Dacă alegi, totuși, să folosești un uscător automat, separă hainele în funcție de materialul din care sunt create. Materialele sintetice, cum ar fi nailonul sau polistirenul sunt principalii ‘vinovați’ ai electrizării hainelor.

Prin urmare, atunci când vrei să usuci hainele automat, separă materialele sintetice de celelalte pentru a evita electrizarea.

Folosește ‘oțet’ drept balsam

Oțetul are proprietatea de a reduce procesul de electrizare a hainelor, dar și de a le face mai catifelate. Un truc ‘home-made’ de care poți ține cont este să adaugi puțin oțet în balsamul de rufe pe care îl folosești.

Nu-ți face griji: mirosul de oțet se va evapora complet odată ce rufele vor fi complet uscate.

Folosește o ‘bilă’ de aluminiu

Rupe o bucată de folie de aluminiu și fă-o ‘mototol’, apooi pune-o în mașina de spălat, între haine.

Chiar dacă pare un truc ciudat, este o metodă extrem de eficientă de a reduce efectul electrizării hainelor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *