Cum asociezi culoarea fardului cu hainele

Ți-ai pregătit ținuta în cel mai mic detaliu, însă vine momentul în care constați că ai omis un detaliu: culoarea fardului de pleoape.

Poți să rămâi în zona „safe”, să asortezi fidel culoarea fardului la cea a rochiei sau bluzei, dar asta face toată lumea, nu? Ține cont de sfaturile noastre și nu vei da greș.

Roata culorilor

Caruselul de culori și nuanțe complementare te poate ajuta în momentul în care nu poți decide dacă o culoare merge cu alta, iar regula este că o culoare poate fi combinată cu „vecinele” ei sau cu cea diametral opusă. Sigur, fiind vorba de culoarea fardului, este mai puțin probabil să mergi pe culori tari pe pleoape în caz că porți haine viu colorate. Nu este redundant să alegi aceeași culoare pentru fard și bluză, dar nu atunci când porți culori electrice (fuchsia, verde, galben, turcoaz…). Pentru acestea poți alege să te machiezi cu negru.

Dress-code-ul

E important ca atunci când alegi culoarea fardului sau a creionului de ochi, să ții cont de tipul hainelor. Adică… dacă o ținută sport/casual are aceeași culoare cu rochia de seară, nu este neapărat în regulă să te machiezi cu același fard în ambele cazuri. Prin urmare, dacă vorbim de un machiaj de zi (cu zi), poți alege o nuanță mai deschisă, iar pentru seară să aplici un fard cremă mai intens pigmentat și cu textură lucioasă.

Reguli de stil

Suntem destul de conservatoare când alegem culoarea fardului de pleoape atunci când ne machiem, majoritatea dintre noi preferând negru, maro, nude, sau cel mult albastru/verde. Însă trusele de machiaj abundă, mai nou, în culori și nuanțele complementare, în variante mate, sidefate sau sclipitoare. De ce-ai cumpăra o astfel de trusă dacă n-ai de gând să folosești decât culorile de bază? Păi, e un motiv numai bun să ieși din rutină…

Culoarea ochilor decide

Înainte de a decide culoarea fardului, mai e un aspect de care trebuie să ții cont: culoarea ochilor (culorile indicate sunt cele care ți s-ar potrivi și pentru haine).

Albaștri. Alege auriu, culoarea cuprului, maro auriu și peach, aceste culori chiar scot în evidență albastrul ochilor.

Verzi. Mizează pe mov și nuanțe alăturate, gri (verifică complementaritatea pe roata culorilor, chiar așa este), acestea vor face verdele ochilor să pară ireal.

Căprui. Poți folosi auriu, maro cu bază galbenă sau verde, pentru a scoate în evidență ochii căprui.

Negri. Teoretic poți purta orice culoare, însă makeup artiștii recomandă albastru, mov, verde sau maro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *